[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][toggles style=”minimal”][toggle color=”Default” title=”روان درمانی و مشاوره تخصصی مشکلات”][vc_column_text]روان درمانی یک شیوه ی درمانی برای اختلالات روانی و مشکلات روان شناختی و هیجانی است که مبتنی بر رابطه ی منحصر به فرد بین روان درمانگر و مراجع است . در این شیوه از ابزار کلامی و همچنین تکنیک های مختلف برای دست یافتن به تغییر استفاده می شود.
در طول این شیوه از درمان، شما میتوانید نسبت به خلقوخوی خود و وضعیتی که در آن قرار دارید، احساساتتان و رفتار خود بیشتر بدانید. به کمک روان درمانی شیوهی کنترل و مدیریت اوضاع مختلف و رویارویی با چالشها به کمک مهارتهای مناسب و درست، آموزش داده میشود.
رواندرمانی در رفع مشکلات روانی بسیاری راهگشا است. مانند:
- اختلالات اضطراب: اختلال وسواس فکری و عملی (OCD)، فوبیاها، حملات پانیک، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)
- اختلالات خلقوخو: اختلالاتی مانند اختلال دوقطبی یا افسردگی
- اختلالات خوردن: مشکلاتی نظیر بی اشتهایی یا پرخوری عصبی
- اختلالات شخصیتی: اختلال شخصیت مرزی یا اختلال شخصیت وابسته
مراجعه و اقدام برای روان درمانی لزوما به معنای این نیست که فرد دچار بیماریها و اختلالات نامبرده است. برخی از انواع استرس ها و تضادهای موجود در زندگی نیز میتوانند باعث آزردگی روان و نیاز به مراجعه به رواندرمانگر بشوند. برای مثال، روان درمانی میتواند به امور زیر نیز کمک کند:
- رفع تضادها: تضادهای موجود بین فرد با همسرش یا دیگران
- رهایی از اضطراب و استرس: مشکلاتی که در محیط کار یا… وجود دارد
- مواجهه با تغییرات سخت زندگی: طلاق، از دست دادن شغل یا عزیزان و…
- مدیریت واکنشهای ناسالم: مانند خشم و اضطراب
- بهبود یافتن از سوءاستفاده جنسی یا فیزیکی: یا مشاهده چنین صحنهها و وقایعی
- خواب بهتر: درمان بی خوابی یا پرخوابی و مشکلاتی نظایر آن
[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/toggle][toggle color=”Accent-Color” title=”مشاوه تخصصی نوجوانان و جوانان”][vc_column_text]نوجوانی یکی از مراحل مهم رشدی و دورهای میان کودکی و بزرگسالی افراد است. در این دوران افراد باید به تکالیف رشدی و مهارتهای فراوانی تسلط پیدا کنند. مهارتهایی از جمله:
- تفکر به شیوه عاقلانه
- داشتن هویتی باثبات
- کسب استقلال
والدین و مربیانی که همواره با نوجوانان در ارتباط اند، تمایل دارند بر آنان کنترل داشته و تحت نفوذشان باشند، بنابراین شناخت ویژگیهای این دوره سنی برایشان اهمیت قابل توجهی دارد.
بنابراین بسیار مهم است که والدین در زمان رشد کودکان و عبور آنها از مرحله کودکی به نوجوانی و مسیر بلوغ دقت داشته باشند و تمایزات ایجاد شده را ببینند و درک کنند ، اینکه پدر و مادر همیشه انتظار داشته باشند کودکشان با همان روحیات کودکی در مقابل آن ها رفتار کند و واکنش نشان دهد تصور بسیار غلطی است و می تواند عامل بسیاری از مشکلات روانی و رفتاری نوجوان در آینده باشد .
علاوه بر این تجربهی مشاوران و روانشناسان نشان میدهد اوج استعداد و توانایی انسان در مرحله جوانی است. در دوران جوانی، انسان میکوشد تا از قابلیتهای خود بیشترین بهرهوری را داشته باشد. مشاوره با جوانان نشان داده است اگر آنها را نادیده بگیرند، ممکن است دست به رفتارهای نسنجیدهای بزند. رفتارهایی که ممکن است آتش آن نه فقط دامن خود جوان بلکه دامن کل جامعه را بگیرد.
چرا باید به جوان و دوران جوانی توجه کرد؟
احساس پوچی، شکست و گوشهگیری از دیرباز یکی از دامهای پیش روی انسان بوده است. احساسی که در نهایت او را به سمت نابودی سوق میدهد. درحالی که روحِ مملو از خودباوری و اعتمادبهنفس اسباب پیشرفت و اعتلای فرد را فراهم ساخته و او را به سمت فعالیت بیشتر و دوستی با هم نوعان خود حرکت میدهد. مشاوره با جوانان ثابت کرده است که ایشان ابایی از جدا شدن از خانواده و پیوستن به گروهها و جوامع بزرگتر ندارد. و از نظر مادی و معنوی کمبودی احساس نکرده، نیازهای خود را تأمین شده می بینند. به لحاظ روانشناسی نیز ثابت شده است احساس حقارت و خردی که گهگاه از محیط خانواده و اجتماع به فرد القا میشود و سبب انزوای او میگردد، در جوانانی که اعتمادبهنفس دارند، جایی ندارد.
زمینه های مشاوره نوجوانان و جوانان:
- مشکلات ارتباطی بین والدین و نوجوانان و جوانان
- مشکلات بین فردی ، دوستیابی و…
- روابط عاطفی و شکست عاطفی
- مشکلات فردی مانند اضطراب ، افسردگی ، وسواس و…
- عدم عزت نفس
- بی انگیزگی و عدم هدف مندی
- مشکلات تحصیلی و شغلی
[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/toggle][toggle color=”Default” title=”مشاوره تخصصی در زمینه مشکلات خانوادگی و زوج درمانی”][vc_column_text]مشاوره خانواده شکلی از روان درمانی است که تلاش می کند با کاهش استرس و تعارضات اعضای خانواده به وسیله بهبود ارتباطات و تعاملات بین اعضای خانواده، طراوت و خوشبختی را در خانواده تضمین کند.
اهمیت و لزوم مشاوره خانواده
با توجه به شیوههای زندگی نوین و پیچیدهتر شدن شرایط زندگی افراد با استرسها و فشارهای حاصل از این زندگی مواجه هستند. مشاوره خانواده فرآیندی است که راه کارهای مناسب برای سازگاری افراد با این شرایط و مدیریت استرس فراهم میسازد. علاوه بر این چنین شرایط پیچیده زندگی نیاز افراد به دریافت اطلاعات مناسب در زمینههای مختلف را موجب میشود. از اینرو مشاوره خانواده چنین وظیفهای را بر عهده میگیرد، به ارائه راهنمایی ، اطلاع رسانی و حل مسائل خانوادگی مبادرت میورزد.
موضوعات قابل طرح در مشاوره خانواده
زوج درمانی : شامل حل اختلافات زناشویی، بررسی علل خیانت در زندگی مشترک ، حل مشکلات عاطفی و بین فردی زوجین شیوههای ارتباطی مناسب بین همسران ، مشکلات روانشناختی اعضای خانواده ، مشکلات جنسی زوجین ، مشکلات ارتباطی بین والدین و فرزندان
مشاوره طلاق : مشاوره قبل از طلاق ، مشاوره بعد از طلاق[/vc_column_text][/toggle][toggle color=”Default” title=”مشاوره تخصصی پیش از ازدواج”][vc_column_text]مشاوره قبل از ازدواج یک نوع تشخیص و درمان است. به کمک آن می توان اطمینان حاصل کرد که شما و شریک زندگیتان یک رابطه قوی و سالم را به عنوان پایهای برای ازدواج پایدار و متقابلاً رضایتبخشتان ایجاد کرده اید.
چه ضرورتی دارد قبل از ازدواج با فردی مشاوره انجام بدهیم؟
تصمیم به ازدواج یکی از مهم ترین اتفاق هایی است که در زندگی هر کس اتفاق می افتد. از آنجایی که قصد ما از ازدواج کردن تشکیل یک خانواده بوده و قرار است در زیر سایه این خانواده فرزندی به وجود بیاید و رشد کند، باید در انتخاب فردی که قرار است با او تشکیل زندگی بدهیم، بسیار دقیق و نکته سنجانه عمل کنیم؛
خیلی از افراد به دلیل غالب شدن هیجان هایی در زمان آشنایی، قادر به تصمیم گیری درست نیستند و بسیاری از خطا و ایرادهایی که وجود دارد و بعدا ممکن است در زندگی زناشویی مشکل ساز شود، نمی بینند و تمایل دارند که از فرد مورد علاقه خود ایده آل سازی کنند. کمک گرفتن از یک مشاور پیش از ازدواج، این خاصیت را دارد مواردی را که ممکن است در زندگی آن دو نفر باعث ایجاد بحران شود، شناسایی کند.[/vc_column_text][/toggle][toggle color=”Default” title=”چه اتفاقی در جلسه مشاوره پیش از ازدواج می افتد؟”][vc_column_text]
مرحله اول : شناسایی سلامت روان دو نفر
با توجه به اینکه یکی از اصلی ترین آیتم های موفقیت در ازدواج ، سلامت روان دو طرف است، اولین اقدام در مشاوره پیش از ازدواج ، بررسی سلامت روان زوجین می باشد. ارزیابی اولیه سلامت روان ، توسط روانشناس و یا مشاور صورت می گیرد. این کار به وسیله بررسی گذشته فرد، خلقیات، روحیه، چگونگی برخوردهای او با اجتماع و خانواده، سابقه شغلی و تحصیلی، و … صورت می گیرد و در صورت نیاز و یا بررسی دقیق تر ، از تست های مرتبط با سلامت روان نیز استفاده می شود.
مرحله دوم: بررسی تطابق و تفاهم در مشاوره پیش از ازدواج
پس از بررسی سلامت روان ، به بررسی خصوصیات و ویژگی های شخصیتی و رفتاری هر کدام از طرفین پرداخته می شود. در مواردی ممکن است دو نفر از سلامت روان کافی برخوردار باشند اما تفاوت در شخصیت و رفتار آنها سبب شود که مناسب یکدیگر نباشند. این مرحله هم مانند مرحله دوم با استفاده از پرسش و بررسی شرایط کنونی و گذشته افراد انجام می شود و در نهایت به وسیله تست های روانشناسی، شرایط خلقی، عاطفی، رفتاری، شخصیتی و …. آنها بررسی می شود.
مرحله سوم: بررسی چالش ها و مشکلات رابطه
پس از بررسی سلامت روان در هر دو نفر، به بررسی شناخت دو طرف از یکدیگر پرداخته می شود. اینکه چقدر دو نفر از هم شناخت کافی دارند و چقدر می توانند چالش ها و مشکلات پیش آمده را تحمل کنند. شکی نیست که در هر رابطه ای چالش ها و مشکلاتی وجود دارد اما اینکه این چالش ها چقدر جدی است و دو طرف چقدر توانایی برطرف کردن آن را دارند حائز اهمیت است.
مرحله چهارم: بررسی مهارت ها دو طرف برای زندگی زناشویی
در واقع گذشته از سلامت روان و تطابق رفتاری و شخصیتی دو نفر با یکدیگر، در مشاوره پیش از ازدواج مهارتهای دو طرف نیز بررسی می شود. بسیاری از مشکلات ممکن است ناشی از عدم مهارت های زناشویی در افراد باشد. در صورتی که مهارت های دو طرف به اندازه کافی نباشد، لازم است تا پیش از ازدواج به مهارت آموزی و یادگیری در این خصوص بپردازند.[/vc_column_text][/toggle][toggle color=”Default” title=”مشاوره تخصصی کودک”][vc_column_text]بدون شک یکی از مهمترین و موثرترین دوران زندگی آدمی دوران کودکی است. دورانی که در آن شخصیت (Personality) فرد پایهریزی شده و شکل میگیرد. امروزه این حقیقت انکارناپذیر به اثبات رسیده است که کودکان در سنین پایین(طفولیت) فقط به توجه و مراقبت جسمانی نیاز ندارند، بلکه این توجه باید همه ابعاد وجودی آنها شامل رشد اجتماعی ، عاطفی ، شخصیتی و هوشی را دربر گیرد. این ابعاد عوامل تعیین کننده و اساسی یک انسان هستند که از دوران کودکی پایهگذاری و شکل میگیرند.
کودک و نوجوان در مسیر رشد بخاطر حساسیت هایی که در هر مرحله ی سنی دارند ، به دنبال آن نیاز های متفاوتی نیز خواهند داشت . از سوی دیگر پدر و مادر هم برنامه ها و انتظاراتی را از فرزندان خود دارند که گاها با رفتار ها و حساسیت های فرزندشان منطبق نیست .
برخی از ناهماهنگی ها در برخورد و رفتار کودکان و اعمال برنامه های تربیتی والدین ممکن است در صورت تداوم در آینده مشکل ساز شده و اختلالاتی را به همین سادگی در کودکان بوجود بیاورد .
مشکلاتی مانند لجبازی کودک ، پرخاشگری ، اصرار کردن در خواستن یک چیز ، بدرفتاری ، بیش فعالی ، اضطراب ، عدم عزت نفس ، مشکلات تحصیلی و… که بسیاری از والدین به راحتی از کنار آن ها گذشته و برای درمان کودک ، امروز را به فردا می سپارند می تواند به سادگی توسط روانشناس کودک حل شود .
موضوعات مورد بررسی توسط روانشناس کودک :
- بررسی جنبه های مختلف رشد کودک
رشد یک فرایند چند بعدی است. این رشد شامل رشد جسمی ، رشد زبانی ، رشد عاطفی ، رشد شناختی (Cognitive Development) ، رشد اجتماعی ، رشد اخلاقی و رشد شخصیتی است و توجه به مطالعه در مورد تمام این جنبهها بسیار مهم است. اهمیت این توجه به تمام ابعاد رشدی باعث آگاهی و شناختی متعادل و چندبعدی در مورد کودک میشود و والدین و سایر افراد مرتبط با کودک را در درک و رفتار صحیح با کودک یاری مینماید.
- بررسینیازهای کودک در سنین مختلف
کودکان دارای نیازهای (Needs) متعددی هستند و در سنین مختلف یکی یا چند مورد از این نیازها در مقایسه با سایر نیاز در اولویت میباشد. برای مثال ، در مرحله نوزادی (صفر تا دو سالگی) نیازهای جسمانی در اولویت قرار دارد. در حالیکه در دوران نوجوانی (سنین بعد از ۱۲ سالگی) نیاز به استقلال فردی در اولویت میباشد.
- بررسیشیوههای صحیح فرزندپروری
شیوههای صحیح فرزندپروری ، نحوه تعامل و روابط مناسب با فرزندان از مهمترین موضوعات برای روان شناسان کودک میباشد. بیشتر پدر و مادرها فرزندپروری را کاری ساده تلقی میکنند و بر این باور هستند که هر کسی میتواند از عهده این امر برآید. (البته این دیدگاه بیشتر در والدین بدون فرزند دیده میشود) اما فرزندپروری نیاز به آگاهی و آشنایی با نحوه عملکرد و اصول آن دارد و تحقیقات حوزهروان شناسیکودک اصول و روشهای متعددی را متناسب با سنین مختلف یافته است.
- درمان برخی مشکلات رفتاری _ روانی دوران کودکی
- کودکان نیز همچون بزرگسالان دچار آشفتگیهای روانی _ رفتاری میشوند برخی ازاین مشکلات و آشفتگیهای رفتاری _ روانی کودکان عبارتند از: بیش فعالی، اختلالات یادگیری ، اختلالات توجه ، اختلالات دفعی ، ناخن جویدن ،اضطراب ، افسردگی ، وسواس ، پرخاشگری و …
[/vc_column_text][/toggle][toggle color=”Default” title=”مشاوره تخصصی تحصیلی و شغلی”][vc_column_text]این نوع از مشاوره اختصاص به دانش آموزان مدارس و دانشجویان دارد. که برای کمک و راهنمایی آنها در زمینه انتخاب رشته تحصیلی در دوره دبیرستان ، انتخاب رشته تحصیلی دانشگاهی ، هر مساله و مشکلی که در محیط تحصیل برای آنها ممکن است پیش بیاید مانند افت تحصیلی و دلایل آن ،دارد.
خدمات مورد ارائه در این زمینه :
- اجرای آزمون های توانمندی شناختی – تحصیلی و رغبت سنج تحصیلی – شغلی
- بررسی آسیب ها و نارسایی های مؤثر در افت تحصیلی
- برنامه ریزی تحصیلی
- پیشگیری و مداخله در افت تحصیلی
- آموزش و توانمندسازی مهارت های یادگیری
- ارتقاء توانمندی های شناختی مؤثر در یادگیری چون دقت و توجه
- آموزش روش های صحیح مطالعه
- آموزش روش های غلبه بر استرس و اضطراب امتحان
[/vc_column_text][/toggle][toggle color=”Default” title=”ارزیابی های روانشناختی ( روانسنجی)”][vc_column_text]آزمون های روانشناختی ابزارهایی معتبر هستند که به منظور بررسی دقیق تر توانمندی ها، استعدادها، ویژگی ها شخصیتی، سلامت روان، سبک زندگی، نقاط قوت و ضعف های احتمالی افراد در زندگی، مورد استفاده قرار میگیرند. آزمون های روانشناختی می توانند به عنوان ابزارهایی معتبر در کنار مصاحبه های تشخیصی در امر تشخیص و برنامه ریزی آموزشی/درمانی به شکل موثری مورد استفاده قرارگرفته و در راستای خودشکوفایی فردی و جمعی بسیار مفید باشند. این آزمون ها بسته به نوع استفاده ای که دارند، طبقه بندی های مختلفی داشته و هر آزمون ممکن است برای بررسی مساله ای خاص و یا چند موضوع خاص مورد استفاده قرارگیرد.
خدمات مورد ارائه در این زمینه :
- سنجش هوش، استعداد و قابلیت های ذهنی و شناختی: به کارگیری آزمون هایی چون مقیاس هوش وکسلر (برای سنین پیش دبستانی، کودکان و بزرگسالان) مقیاس هوشی استنفورد بینه ، آزمون نقاشی و…
- ارزیابی شخصیت و آسیب شناسی روانی : استفاده از آزمون ها و پرسشنامه های عینی شخصیت مانند MMPI2، میلون (MCMI)، Scl 90-R، ۱۶عاملی کتل، افسردگی بک، نئو ( Neo-PI-R)، هوش هیجانیو…
- ارزیابی اعمال شناختی، مغزی و عصب روان شناختی: استفاده از ابزارهایی مانند مقیاس هوشی وکسلر کودکان و بزرگسالان، آزمون حافظه و کسلر، دیداری حرکتی بندر گشتالت و …
- ارزیابیهای پیش از ازدواج: آزمون قصه های عشق، جو خانواده، آزمون NEO، آزمون MMPI-2، آزمون۱۶PF ، نیازهای گلاسر و…
- ارزیابی استعداد و رغبت در زمینه های انتخاب رشته تحصیلی و شغلی: به کارگیری آزمون هایی چون رغبت سنج هالند ، MBTI و …
[/vc_column_text][/toggle][/toggles][/vc_column][/vc_row]