مشاوره خانواده شکلی از رواندرمانی است که تلاش میکند با کاهش استرس و تعارضات اعضای خانواده بهوسیله بهبود ارتباطات و تعاملات بین اعضای خانواده، طراوت و خوشبختی را در خانواده تضمین کند.
اهمیت و لزوم مشاوره خانواده
با توجه به شیوههای زندگی نوین و پیچیدهتر شدن شرایط زندگی افراد با استرسها و فشارهای حاصل از این زندگی مواجه هستند. مشاوره خانواده فرآیندی است که راهکارهای مناسب برای سازگاری افراد با این شرایط و مدیریت استرس فراهم میسازد. علاوه بر اینچنین شرایط پیچیده زندگی نیاز افراد به دریافت اطلاعات مناسب در زمینههای مختلف را موجب میشود. ازاینرو مشاوره خانواده چنین وظیفهای را بر عهده میگیرد، به ارائه راهنمایی، اطلاعرسانی و حل مسائل خانوادگی مبادرت میورزد.
چه موقع باید از مشاوره خانواده استفاده کرد؟
طبق نظر بهترین روانشناسهای خانواده، برخی از مشکلات بهقدری با خانواده پیوند میخورد که نیازمند درمان از طریق مشاوره خانواده و خانوادهدرمانی میباشد زیرا که ممکن است این مشکلات به خاطر ساختار خانوادهای که فرد در آن زندگی میکند و بزرگشده است، باشد. در مواردی وقوع اتفاقاتی که ممکن است تمام اعضای خانواده را تحت تأثیر قرار دهد مانند مرگ یکی از عزیزان نیز میتواند مفید باشد. طبق نظر مشاور خانوادگی به وجود آمدن تنشها و بحثها در هر خانوادهای طبیعی هست و به عبارتی هر فردی با اختلافات خانوادگی مواجه میشود. این اختلافات ممکن است بین زوجین یا ارتباط والدین و فرزندان باشد. وجود اختلافات خانوادگی نیازمند آشنایی بامهارت هایی برای از بین بردن تنشهای موجود میباشد. مشاوره خانواده بسیار گسترده است و این شیوه درمانی را میتوان در شاخههای مختلف که مربوط به روانشناسی خانواده باشد استفاده کرد.
موضوعات قابلطرح در مشاوره خانواده
زوجدرمانی: شامل حل اختلافات زناشویی، بررسی علل خیانت در زندگی مشترک، حل مشکلات عاطفی و بین فردی زوجین شیوههای ارتباطی مناسب بین همسران، مشکلات روانشناختی اعضای خانواده، مشکلات جنسی زوجین، مشکلات ارتباطی بین والدین و فرزندان
مشاوره طلاق: مشاوره قبل از طلاق، مشاوره بعد از طلاق